Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ...

Για μετά το Πάσχα μετέθεσε η ΠΑΣΚ τη συνέχιση των αντιδράσεων των σιδηροδρομικών για τη μείωση των μισθών μας. Όπως δήλωσαν τα στελέχη της στη συνεδρίαση της ΠΟΣ την Τρίτη 23/3/2010, δεν είναι "ηθικό" να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν το επιβατικό κοινό του ΟΣΕ, θα είναι βουτηγμένο στη χριστιανική κατάνυξη.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ΠΑΣΚ κωλυσιεργεί και ακυρώνει κινητοποιήσεις. Από το Νοέμβρη όταν και φάνηκαν μέσα από τον προϋπολογισμό, τα πρώτα δείγματα για την πολιτική που θα ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ,  εναντιώθηκε με διάφορα προσχήματα σε διάφορες προτάσεις που κατέθεσαν τόσο η ΣΕΚ και η ΔΕΣΚ αλλά και η ΔΑΚΕ(;;;;;)
Με αποκορύφωμα το σαμποτάρισμα της κινητοποίησης στις 10/2/2010 με το πρόσχημα ότι η ΠΟΣ ακολουθεί το ... ΠΑΜΕ. Η επιλογή της ηγεσίας της ΠΑΣΚ να κερδίσει χρόνο ώστε να περάσει πιο εύκολα και αναίμακτα για την ίδια, η επίθεση της κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα και η διάλυση του ΟΣΕ, είναι πλέον εμφανής ακόμη και στον πιο κακόπιστο.
Η προχθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΣ έκρυβε και άλλες εκπλήξεις και "δώρα" από την ΠΑΣΚ προς την παράταξη μας. Αφού τα στελέχη της υπεραμύνθηκαν ακόμη και των σχολίων μας για τον ... Πάγκαλο, υιοθέτησαν την προβοκάτσια του Παναγόπουλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησαν το χαρακτηρισμό της επίθεσης κατά του Παναγόπουλου ως, "οργανωμένη δολοφονική ενέδρα" και μάλιστα, "θυμήθηκαν" και τη δολοφονία του Λαμπράκη για να καταλήξουν ότι ... κι εκείνος από ένα χτύπημα σκοτώθηκε(;;;;;;;)
Φυσικά δεν σταμάτησαν ούτε εκεί. Αφού κατά την πάγια προσφιλή τακτική τους, επαίνεσαν το ΠΑΜΕ για την "καθαρότητα" του, κατηγόρησαν τα στελέχη της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ότι ... έτρωγαν και έπιναν πλουσιοπάροχα στα τραπέζια με τους σερβιτόρους από πάνω τους, ενώ εκείνοι κάθονταν σε μιά γωνίτσα.
Εάν υπήρχε κατήφορος, προφανώς επιμηκύνθηκε μετά και την περιφανή νίκη της ΠΑΣΚ στην Πελοπόννησο, σημάδια της οποίας ήδη φάνηκαν μετά τις ανοικτές απειλές που απευθύνει ο απερχόμενος (και ίσως και νέος) Πρόεδρος του ΣΣΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου