Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΤΙ ΡΕΠΠΑΣ, ΤΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ...


ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΘΗΝΑ 2/7/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου υπουργού Υποδομών κ. Ραγκούση, δυστυχώς ήταν απολύτως όμοιο με του προκατόχου του. Συνεχίζοντας να σπέρνει την ανασφάλεια και το φόβο στους σιδηροδρομικούς, δεν τους πλήρωσε, ως όφειλε, την 1η Ιούλη την προκαταβολή του μισθού τους και το πετσοκομμένο επίδομα άδειας, επικαλούμενος «τεχνικούς» λόγους.

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο οικογενειακός προγραμματισμός προβλέπει την 1η κάθε μήνα να πληρώνονται διάφορες υποχρεώσεις όπως, ενοίκια κατοικίας της οικογένειας (ή των παιδιών που σπουδάζουν), γραμμάτια σε τράπεζες κ.α. Πόσο ανάλγητος πρέπει να είναι κανείς ώστε να αποφασίζει και μάλιστα ημέρα Παρασκευή, πριν το Σαββατοκύριακο, να μην πληρώνει τoυς εργαζόμενους; Και μάλιστα, όταν, οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές πληρώνονται κανονικά; Και μάλιστα όταν στον ημερήσιο τύπο υπάρχουν άρθρα που μιλούν για κερδοφορία του ΟΣΕ;

Τόσο ο κ. Ραγκούσης όσο και συνολικά η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου απέδειξε και εξ αιτίας των γεγονότων στο Σύνταγμα, ότι είναι, μια σκληρή, ανάλγητη κυβέρνηση που μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πατρώνων της, δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπους πόσο μάλλον την ίδια τη δημοκρατία για την οποία τόσο κόπτονται.

Ίδιο δείγμα γραφής έδωσε και η πλειοψηφία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ) η οποία αδιαφόρησε πλήρως για το γεγονός της μη πληρωμής, κατηγορώντας μας ότι ασχολούμαστε με «πιασάρικα» θέματα. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Καρόλου, η ηγεσία της ΠΑΣΚ-Σ έλαμψε με την απουσία της, αφού σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ως ΠΟΣ, «η μη πληρωμή αφορά πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε αν έχουν υπόσταση»!!!

Η μη πληρωμή των σιδηροδρομικών δεν είναι ξεκομμένο γεγονός και φυσικά δεν οφείλεται σε κανένα τεχνικό πρόβλημα. Είναι ενταγμένη στο γενικότερο πλαίσιο ξεπουλήματος του ΟΣΕ με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των Μηχανεργοστασίων κ.α. όπως διατυπώνεται και στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε από 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την κ. Παπαδημητρίου. Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς σε επαγρύπνηση.

Το επόμενο διάστημα η ΣΕΚ θα πάρει πρωτοβουλίες για την  καλύτερη οργάνωση της αντίστασης μας.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΣΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου