Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ... ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Είναι δοκιμασμένη τακτική και έχει αποδώσει μέχρι σήμερα. Όποτε η εκάστοτε κυβέρνηση ετοίμαζε κάποιο σχέδιο για τον ΟΣΕ (εν προκειμένω) άρχιζε να καλλιεργεί "κλίμα", χρησιμοποιώντας:
1.- Το περίφημο "έλλειμμα" του ΟΣΕ. Μάλλιασε η γλώσσα μας να εξηγούμε ότι, αυτό δεν είναι έλλειμμα αλλά οι επενδύσεις που κάνει το Δημόσιο στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Δεν το κατάλαβαν; Όχι βέβαια, το κατάλαβαν και πολύ καλά μάλιστα. Αλλά έτσι παίρνει με το μέρος της την κοινή γνώμη, στην απόφαση της να ξεμπερδέψει με τον ΟΣΕ.
2.- Τους "μεγάλους" μισθούς των σιδηροδρομικών, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και απατεώνες αφού διακινούν "μαύρα" βαγόνια κ.α.

Λειτουργεί έτσι ο "κοινωνικός αυτοματισμός", φασιστικό εφεύρημα αλλά χρήσιμο σε κυβερνήσεις καθαρά δεξιές όσο σε κυβερνήσεις κρυφοδεξιές. Ξεσηκώνεται η κοινωνία απέναντι στον "ελλειμματικό" ΟΣΕ και στους "πλούσιους" σιδηροδρομικούς. Ο κ. Χατζηδάκης έχει ντοκτορά στα ζητήματα αυτά ...

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί τον τελευταίο μήνα άρχισε πάλι το ίδιο τροπάρι. Ενώ περιμένουμε εδώ και 2 μήνες την νέα κυβέρνηση, να ορίσει τις νέες Διοικήσεις και να ανοίξει τα χαρτιά της, τα παπαγαλάκια και οι "έγκυρες" πληροφορίες των δημοσιογράφων, δίνουν και παίρνουν. Στο χορό αυτό συμμετέχουν δυστυχώς και σιδηροδρομικοί, άλλοι αθέλητα και άλλοι ηθελημένα.

Προσοχή!!! Γιατί αυτή τη φορά δεν θα τη γλυτώσουμε και ο ... ουρανός θα πέσει πάνω στα κεφάλια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου