Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

"ΑΤΥΧΗΣ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ

Η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) της ΠΟΣ αποφάσισε να μην πάει στη συνάντηση με το ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόσχημα ότι, το ασφαλιστικό είναι ένα ζήτημα που το χειρίζεται η ΓΣΕΕ (;;;)
Και λέμε ότι είναι πρόσχημα γιατί, πληροφορίες μας λένε ότι ήρθε από πιο "ψηλά" η απαγόρευση. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι στη σύσκεψη τελικά δεν παρευρέθηκε κανένα από τα μεγάλα (από ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΟΜΕ-ΕΛΤΑ, ΟΤΟΕ κ.α.) συνδικαλιστικά στελέχη, με εξαίρεση τους Προέδρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που μάλλον ντράπηκαν(;;;). Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Στη σύσκεψη πάντως παρευρέθηκαν πολλοί Διοικητές Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.) και πολλά συνδικαλιστικά στελέχη από διάφορους εργασιακούς χώρους.
Στην παρέμβαση που έκανα (όχι φυσικά ως εκπρόσωπος της ΠΟΣ) μπόρεσα και κατέθεσα τα ιδιαίτερα προβλήματα των σιδηροδρομικών, με ιδιαίτερη αναφορά:
1.- Στο ότι ανήκουμε ακόμη σε 3 ταμεία, (ΙΚΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΕΑΔΥ) παρά την ενοποίηση των Ταμείων
2.- Στην ένταξη του επικουρικού μας στο ΤΕΑΔΥ χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη που να κατοχυρώνει τα αποθεματικά μας.
3.- Στο γεγονός ότι πληρώνουμε ήδη 25% εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και το εισόδημα μας δεν αντέχει πλέον καμία αύξηση.
4.- Στην απαράδεκτη ρύθμιση του ν. Πετραλιά που απαγορεύει την απονομή σύνταξης σε όσους απολύονται με όριο ηλικίας. Μου δόθηκε μάλιστα η ευχέρεια να αναπτύξω και 2 παραδείγματα, ενός μηχανοδηγού και ενός τεχνίτη οι οποίοι σε ηλικίες 55 και 58 ετών και στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, υποχρεώνονται να παραμείνουν η να απολυθούν χωρίς σύνταξη.
Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος του καλώντας την κυβέρνηση να κάνει διάλογο για το ασφαλιστικό και μέσα στη Βουλή, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου