Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Απρίλης 2010
Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα
Όλοι στους δρόμους


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Η κυβέρνηση παρά τις μέχρι χθες διακηρύξεις έστειλε επιστολή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με την οποία προαναγγέλλει την προσφυγή της χώρας. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι αν γίνει αυτό τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα θα ωχριούν μπροστά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει.
            Θα πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ σημαίνει ότι η κυβέρνηση εκχωρεί βασικά κυριαρχικά δικαιώματα σ’ αυτόν τον οργανισμό. Μιλάμε δηλαδή για οικονομική κατοχή.
            Θα πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι οι Λαοί των χωρών στις οποίες παρενέβη το ΔΝΤ υπέφεραν για δεκαετίες ή συνεχίζουν να υποφέρουν ακόμη.
            Θα πρέπει τέλος να τονιστεί ότι, η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ. Δεν της έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση ο Ελληνικός Λαός.
            Ορισμένα από τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και που ήδη συζητούνται με τα κλιμάκια του ΔΝΤ είναι:

  • Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Κατεδάφιση του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας
  • Μείωση των μισθών και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Μπροστά σ’ αυτόν τον τυφώνα οι κυρίαρχες δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, στην ομοσπονδία μας καθώς και στο σύνολο των ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα συμπεριφέρονται σαν να «ψιχαλίζει».
            Αυτή η κατάσταση πρέπει ν’ αλλάξει. Όλο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να ξεσηκωθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές επιλογές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Αν αυτό δεν γίνει σήμερα αύριο θα είναι αργά.

Το Συντονιστικό της ΣΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου