Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό της κατήφορο, υπέγραψε στις 6/8/2010 δια του κ. Παπακωνσταντίνου, συμφωνία περαιτέρω μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων και ειδικά των σιδηροδρομικών, επιδιώκοντας πλέον και τη φυσική εξόντωση τους. Καταργώντας και τυπικά τη Βουλή,αφού αυτή η συμφωνία δεν χρειάζεται επικύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επιχειρεί να βάλει την κοινωνία και τους σιδηροδρομικούς στο "γύψο".
Η μείωση του βασικού μισθού κατά 20% και η ουσιαστική εξαφάνιση των επιδομάτων, η "μείωση" του προσωπικού στον ΟΣΕ κατά 35% και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά 50%, οι αλλαγές  στις εργασιακές σχέσεις κ.α., δεν γίνονται για να υπηρετήσουν την "πατρίδα" αλλά στοχεύουν να τελειώνουν μιά και καλή, με τα όποια δικαιώματα των εργαζομένων ισχύον ακόμη. Ούτε φυσικά υπηρετούν την διαφάνεια και την εξυγίανση του ΟΣΕ ο οποίος και με τις σημερινές Διοικήσεις του κ. Ρέππα απαξιώνεται διαρκώς.Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ χρησιμοποιούνται σαν πείραμα και μετά θα ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι των άλλων ΔΕΚΟ.
Είναι μιά ώρα ευθύνης για όλους τους σιδηροδρομικούς, για όλους τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με ... γαρύφαλλα!!! Θα εξαντλήσουμε το πλούσιο οπλοστάσιο μεθόδων και αγώνων που έχουμε, προκειμένου να υπερασπίσουμε:
1.- Τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού που εκποιείται.
2.- Το εισόδημα και την εργασία μας που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά του ελληνικού λαού.
Με ενωτικό, μαζικό και δυναμικό αγώνα, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ

Υ.Γ. Μαθήματα υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας του ΟΣΕ δεν δεχόμαστε από κανέναν, πόσο μάλλον από τον ............. βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αϊβαλιώτη.
Οι δηλώσεις μου σε εφημερίδες και σε κανάλια που περιέγραψαν την αγανάκτησή των σιδηροδρομικών, είχαν σαν αποδέκτες την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, τα ΜΜΕ, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις στον ΟΣΕ και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Να είναι βέβαιοι οι συνάδελφοι μου ότι, το μήνυμα ελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου