Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣ

Α. Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 2/7/2009 η Διοίκηση της ΠΟΣ με μοναδικό θέμα τη συνέντευξη τύπου του κ. Στυλιανίδη για τον ΟΣΕ και τους σιδηροδρομικούς.
Η Διοίκηση απορρίπτοντας για μιά ακόμη φορά το πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας, αποφάσισε τα εξής:
1.- Τη Δευτέρα 6/7/2009 να συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικήσεων (με όλα τα Σωματεία). ΟΜΟΦΩΝΑ
2.- Από τις 7/7/2009 μέχρι και 10/7/2009 να γίνουν συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις και συγκροτήματα. ΟΜΟΦΩΝΑ
3.- Να πραγματοποιηθούν 3 τρίωρες στάσεις εργασίας (06.00-09.00, 14.00-17.00, 22.00-01,00) στις 13/7, 17/7, 20/7 και 24/7. ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ Η ΔΑΚΕ)
4.- Όταν κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και κεντρική συγκέντρωση. ΟΜΟΦΩΝΑ
Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις σε συνεργασία με τα σωματεία.

Β. Ενώ χθές στη συνάντηση με την ΠΟΣ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) ο κ. Στυλιανίδης στο λίγο χρόνο που αφιέρωσε έκανε γενικόλογες αναφορές στη μισθωτή εφεδρεία, σήμερα λίγο πριν τη Διοίκηση της ΠΟΣ ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου έστειλε επιστολή όπου ανέφερε τα εξής:
1.- Ο "μισθός" όσων μπαίνουν στη μισθωτή εφεδρεία θα υπολογίζεται στο Β.Μ., το χρονοεπίδομα και τα επιδόματα που υπολογίζον ται για την σύνταξη.
2.- Ο "μισθός" θα αναπροσαρμόζεται με βάση την εισοδηματική πολιτική.
3.- Ο ΟΣΕ (εκτός από τις εργοδοτικές) θα πληρώνει και κάποιες εισφορές εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕ ΠΟΙΕΣ.
4.- Μόλις ετοιμαστεί το πρόπλασμα του νομοσχεδίου, θα το δώσει στην ΠΟΣ για παρατηρήσεις.

Γ. Όπως έχει επισημανθεί κατ' επανάληψη από τη ΣΕΚ, από τη δράση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) λείπουν τα ζητήματα διάλυσης του ΟΣΕ και η οποιαδήποτε αντίδραση περιορίζεται στην αντιμετώπιση του προγράμματος μισθωτής εφεδρείας.

Το λόγο τώρα έχουν οι σιδηροδρομικοί που με τη μαζική συμμετοχή τους, κατ΄αρχήν στις συγκεντρώσεις μπορούν να επιβάλλουν την άποψη τους στις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

1 σχόλιο:

  1. Τελικα τα κυβερνητικα παπαγαλακια δεν κοιμουνται στιγμη.Ο ΓΓ του Υπουργειου με την ανακοινωση του εριξε παλι τη βομβα της διασπασης.Ας καταλαβουμε ολοι τι συμβαινει και ας δωσουμε ενα τελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή