Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010

Η Διοίκηση της ΠΟΣ στη συνεδρίαση της την Τετάρτη (που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 28/1/2010) αντιδρώντας:
1.- Στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, όπως αποτυπώνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και προβλέπουν την επαναφορά των ρυθμίσεων "Γιαννίτση".
2.- Στην πολιτική λιτότητας που εξαγγέλθηκε μέσα από τον προϋπολογισμό του 2010 και αγγίζει φυσικά και τους σιδηροδρομικούς. Στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για περικοπή επιδομάτων.
3.- Στη συνεχιζόμενη απαξίωση του ΟΣΕ, στην εγκατάλειψη των έργων εκσυγχρονισμού του
4.- Στη προσπάθεια, μέσω ανωνύμων καταγγελιών, κατασυκοφάντησης των σιδηροδρομικών και του ΟΣΕ.

αποφάσισε την προκήρυξη στάσεων εργασίας για τις 10 Φλεβάρη 2010. Για το είδος των στάσεων εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο της ΠΟΣ.

Παράλληλα η Διοίκηση της ΠΟΣ αποφάσισε:

1.- Να καταθέσει μηνύσεις για περιπτώσεις σπατάλησης των χρημάτων, καταθέτοντας όσα στοιχεία έχει.
2.- Να ζητήσει εισαγγελική έρευνα για τα 9 δις. ευρώ που δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα, σε έργα του ΟΣΕ, χωρίς όμως να ολοκληρωθεί κανένα, για τις προγραμματικές συμφωνίες που υπογράφηκαν για αγορά τροχαίου υλικού, αλλά σήμερα ο ΟΣΕ βρίσκεται χωρίς μηχανές, για τις συμβάσεις της SIEMENS κ.α. που έχουν οδηγήσει τον ΟΣΕ σε απαξίωση, σε μαρασμό και σε διόγκωση των χρεών του.
3.- Να στείλει εξώδικο στους Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΣΕ και των θυγατρικών του για πιστή τήρηση του Μισθολογίου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Κανονισμών Προσωπικού, που καταστρατηγούνται με αποκλειστική ευθύνη των Διοικήσεων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις και το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΠΟΣ, θα συμπεριληφθούν σε ανακοίνωση που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου