Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/1/2010

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ η Αυτόνομη Παρέμβαση κατέθεσε πρόταση για να πραγματοποιηθεί απεργία στις 10/2 μαζί με την ΑΔΕΔΥ, ώστε να πάρει η εργατική κινητοποίηση χαρακτηριστικά γενικής απεργίας σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μέσα από το σύμφωνο σταθερότητας επιχειρεί να «κλειδώσει» μια ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους για μια τριετία.
Προτείναμε επίσης να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων με αιχμή τις ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση του επιδόματος των ανέργων, την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας χωρίς επισφάλεια και ελαστικότητες, την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την απόκρουση της φορολογικής επιδρομής.
Δυστυχώς η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, η οποία εμφανέστατα ήθελε να αποδυναμώσει το κοινό αγωνιστικό μέτωπο Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στο όνομα της διευκόλυνσης της κυβερνητικής πολιτικής, αρνήθηκε να υπερψηφίσει την απεργία στις 10/2, εξασφαλίζοντας τη ψήφο της ΔΑΚΕ και αντιπρότεινε απεργία στο 3ο δεκαήμερο του Φλεβάρη.
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του ΠΑΜΕ που δε συνέβαλλε στη λήψη απόφασης για τις 10/2 αρνούμενο να υπάρξει ένα στοιχειώδες πλαίσιο με βάση το οποίο θα εξασφαλιζόταν με τις ψήφους Αυτόνομης Παρέμβασης- ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ απεργία για τις 10 Φλεβάρη.
Η ΓΣΕΕ με ευθύνη κυρίως της ΠΑΣΚΕ απομακρύνεται από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή της στάσης της, θα ξεπεραστεί από τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά ένα ενιαίο μέτωπο πάλης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να σπάσει το τεχνητό κλίμα συναίνεσης και να αγωνιστεί η εργατική τάξη κατά της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και εργοδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου