Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Σ.Ε.Κ.




ΑΘΗΝΑ 18.1.2010
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ


Παρότι πέρασαν και οι περίφημες «100 ημέρες» της νέας κυβέρνησης, η κατάσταση στον ΟΣΕ συνεχίζει να επιδεινώνεται, όχι τόσο από την απουσία Διοίκησης όσο, επειδή η νέα κυβέρνηση «δεν είναι έτοιμη» ή «δεν θέλει ακόμη» να ανακοινώσει τα σχέδια της για τον ΟΣΕ. Ίσως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι …

Το βέβαιο είναι ότι, η κατάσταση στον Οργανισμό πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση του μεγαλώνει μέρα με τη μέρα σε σημείο επικίνδυνο. Παράλληλα το προσωπικό του, συνεχίζει να εργάζεται μέσα στην αβεβαιότητα, με τις ανησυχίες του να μεγαλώνουν και εξαιτίας των εξαγγελιών για τροποποίηση του ασφαλιστικού και πάγωμα των μισθών.

Μέσα σε όλα αυτά, η επιχείρηση συκοφαντίας της επιχείρησης και των σιδηροδρομικών που εγκαινίασε ο κ. Χατζηδάκης, καλά κρατεί. Τώρα θυμήθηκαν ότι γίνεται σπατάλη στον ΟΣΕ, τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν «παράνομες» αμοιβές, τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν σιδηροδρομικοί με «παχυλούς» μισθούς.

Το τελευταίο διάστημα, στο στόχαστρο της «εξυγίανσης» μπήκε το Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά. Για δεύτερη φορά, μετά τον Αύγουστο του 2008 όταν ο κ. Χατζηδάκης έστειλε στο ΚΕΠ τους ράμπο. Με ανώνυμες καταγγελίες, με χαλκευμένα στοιχεία, με «πληροφορίες» διαδρόμων, επιχειρούν να χτυπήσουν ένα από πιο παραγωγικά συγκροτήματα του ΟΣΕ. Ένα συγκρότημα με τεχνογνωσία ανυπολόγιστης αξίας που πάνω του θα μπορούσε να στηριχθεί η ανάπτυξη του ΟΣΕ. Αποκορύφωμα η έγγραφη καταγγελία των «ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ» που στάλθηκε σε εισαγγελείς, πολιτικά κόμματα και επιλεκτικά σε 6 εφημερίδες (ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, ΘΕΜΑ, VETO, REAL, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Δεν γνωρίζουμε τους φυσικούς αυτουργούς για να τους κατονομάσουμε. Γνωρίζουμε τους ηθικούς αυτουργούς που είναι τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και η προηγούμενη. Είναι οι κάθε λογής εργολάβοι που τόσα χρόνια απομυζούν το ΚΕΠ (και τον ΟΣΕ). Είναι και τα κάθε λογής «στελέχη» του ΟΣΕ, περισσότερο αντιπρόσωποι εργολάβων παρά σιδηροδρομικοί.

Σοβαρές ευθύνες έχουν και οι 2 μεγάλες παρατάξεις στον ΟΣΕ γιατί τόσα χρόνια «σιωπούν». Ανέχονται αυτήν την κατάσταση, επενδύουν συνδικαλιστικά επάνω της και στρώνουν το δρόμο στην εκάστοτε κυβέρνηση. Γι αυτό το λόγο έχουν απορρίψει όλες τις προτάσεις που κάναμε ως ΣΕΚ τα τελευταία χρόνια, αλλά και πρόσφατα, για άμεση και καθολική παρέμβαση της ΠΟΣ ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα σήψης.

Σε ότι μας αφορά, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ τόσο για την εξυγίανση των οικονομικών του ΟΣΕ, όσο και για την ανάπτυξη του ως ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΗΣ ΣΕΚ

1 σχόλιο:

  1. Ενημέρωση τι συμβαίνει σε ένα κλειστό κεπ στον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης

    θα ήθελα να λάβετε γνώση στην Ελλάδα του 2010 τι συμβαίνει. Είμαι κάτοικος θες/νίκης και στην περιοχή μας ,στον σταθμό του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ (μέσα στον ΟΣΕ)έχει ετοιμαστεί και εξοπλιστεί ένα ΚΕΠ που έκανε εγκαίνια δηλαδή άνοιξε για 1 μέρα και εδω και 11 μήνες είναι κλειστό και το ποιο αστείο σε αυτό όλο είναι ότι είναι ένα κεπ χωρίς ενοίκιο κάθε μήνα ,γιατί το ενοίκιο το πληρώνουν τα μαγαζιά στο σταθμό .Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαπιστώσετε με μια απλή επίσκεψη μέσα στον σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης να δείτε με τα μάτια σας και να ρωτήσετε επιβάτες και κόσμο και κατοίκους τι πρόβλημα δημιουργείτε σε ένα τέτοιε σημείο κλειστό κεπ. Αυτό το κεπ δημιουργήθηκε για να δώσει ανάσα και εξυπηρετήσει σε τόσα μαγαζιά στην μοναστηρίου και Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης και πόσες δημόσιες υπηρεσίες γύρω - γύρω με ένα κεπ κλειστό. Εμείς δεν ήμαστε πολίτες ? δεν έχουμε το δικαίωμα στην πρόσβαση? δεν θέλουμε να εξυπηρετούμαστε? O αξιότιμος κ. πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έπειτα από μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κεπ του συντάγματος στην έξοδο του είχε ανακοινώσει ότι είναι απαιτητό και απαραίτητο η λειτουργιά και άλλον κεπ στην Ελλάδα . Ποιο άλλο κεπ που είναι έτοιμο και δεν ανοίγει?. θα θέλαμε δείτε την πραγματικότητα . Χρειαζόμαστε να δώσετε λύση σε κάτι που είναι εύκολο και έτοιμο και κάποιοι ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ λειτουργήσει έως σήμερα . Δεν θα θέλαμε τίποτα παραπάνω από κάτι που δικαιούται ο κάθε πολίτης .Η θα πρέπει και αυτό να μας το λύσουν τα κανάλια? και η ευρωπαϊκή επιτροπή ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή