Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Καλημέρα σε όλους και όλες!
Μια και συμμετείχα στο "τρένο του ΣΥΡΙΖΑ" βάζω μια προσωπική ανταπόκριση από τη χθεσινή δράση προς ενημέρωσή σας, θεωρώντας ότι και πετυχημένη ήταν και σημαντική.

Από την Αθήνα ξεκινήσαμε 20 ακτιβιστές, ανάμεσά τους και η βουλευτή μας Ηρώ Διώτη. Το ραντεβού μας ήταν στο σταθμό Λαρίσης στις 6.30 π.μ. και με άφθονο υλικό (4σέλιδο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΣΕ, προκήρυξη, πανό, σημαίες και... μπλουζάκια) επιβιβαστήκαμε στο τρένο. Οι επιβάτες εκείνη την ώρα ήταν λιγοστοί και πολύ νυσταγμένοι...

Γύρω στις 9.30 π.μ. σταματήσαμε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας, το Λιανοκλάδι, όπου οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας μας επιφύλαξαν μια πολύ ζεστή και οργανωμένη υποδοχή. Αναρτήσαμε τα πανό, κολλήσαμε τις αφίσες και αφού διαμορφώσαμε το χώρο του κυλικείου δώσαμε συνέντευξη τύπου στις τοπικές τηλεοράσεις και λοιπά ΜΜΕ. Αφήσαμε υλικό και πανό για την αυριανή διαδήλωση, προστέθηκαν στις δυνάμεις μας και συνδικαλιστές του ΟΣΕ από την περιοχή και επιβιβαστήκαμε ξανά στο τρένο με προορισμό τη Λάρισα.

Στην σχεδόν δίωρη διαδρομή μέχρι τη Λάρισα μοιράσαμε το υλικό μας στους επιβατές του συρμού, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την παρέμβασή μας με πάρα πολύ θετικό τρόπο. Εκτός του ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών διάβαζε τα έντυπά μας, σε κάθε βαγόνι εμφανίζονταν ένας δύο επιβάτες που έθεταν τους προβληματισμούς τους και κατ' αυτό τον τρόπο γινόταν συζήτηση. Κύριο ερώτημα ήταν τι μπορούν οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν, πέραν του να πιέσουν τις Νομαρχίες κ.λπ.. Από πολλούς προτάθηκε να δημιουργηθεί καμπάνια με συλλογή υπογραφών έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν.

Φτάνοντας στη Λάρισα ενωθήκαμε με συντρόφους και συντρόφισσες από τη Λάρισα αλλά και από τα Τρίκαλα, το Βόλο και την Καρδίτσα που μας περίμεναν στην αποβάθρα. Δώσαμε επιτόπου συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και μοιράσαμε άφθονο υλικό. Μεγάλη κίνηση παρουσίαζε ο προαστικός που συνδέει τη Λάρισα με τη Θεσσαλονίκη τον οποίο οι Λαρισαίοι χρησιμοποιούν για τη μετάβασή τους στις παραλίες του νομού.
Αφήσαμε επίσης υλικό και πανό για τις αυριανές πορείες στις πόλεις της Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί επίσης, ότι σύντροφοι και συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη είχαν επίσης μοιράσει στον σταθμό της πόλης υλικό για πάνω από δύο ώρες.

Μετά από τρίωρη στάση για ξεκούραση και φαγητό όλοι/όλες μαζί στη Λάρισα, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Παρόλη την αυξανόμενη κούραση, οι νεότεροι σύντροφοι βρήκαν το κουράγιο να μοιράσουν υλικό και να συζητήσουν με τους συνταξιδιώτες μας στο συρμό της επιστροφής καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Συνολικά μοιράστηκαν 4.000 τετρασελιδα και στους τρεις σταθμούς που σταματήσαμε, κουβεντιάσαμε με τους εργαζόμενους που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα.

Αν και είμασταν πάρα πολλές ώρες στο δρόμο, φτάνοντας κατά τις 11.00 το βράδυ πια στο σταθμό Λαρίσης, όλοι/όλες αισθανόμαστε πολύ ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι για την επιλογή αυτή της δράσης.

Διατυπώνονται σκέψεις για την οργάνωση συζητήσεων εκδηλώσεων, τις αμέσως επόμενες μέρες, σε γειτονιές της Αθήνας από τοπικά σχήματα και τις δυνάμεις των συνδικαλιστών μας στον ΟΣΕ, οι οποίοι όπως μας πληροφόρησαν διαθέτουν καταλόγους μελών τους ανά γειτονιές.  

Πολλά μπορούν να γίνουν, μια και το τρένο "κουμπώνει" με πολλά επίδικα της πολιτικής μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να επιμείνουμε σε μια εξωστρεφή δράση και απεύθυνση που τελικά μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμη αλλά και αναζωογονητική για όλους μας.

Μυρτώ Μπολώτα






























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου