Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

ΠΡΟΣ: Το Προεδρείο της ΠΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26.7.2010

Συνάδελφοι,
            τον τελευταίο καιρό, όπως γνωρίζετε, πλήθυναν τα φαινόμενα χορήγησης αυξήσεων σε ημετέρους των νέων Διοικήσεων μέσω ατομικών συμβάσεων και ΑΚΑΒ.

1.- Ο συνάδελφος ΡΕΤΣΙΝΑΣ σε εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα τόσο από τους σιδηροδρομικούς όσο και από τον ίδιο, υπέγραψε ατομική σύμβαση στο βαθμό του Διευθυντή με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ομοίως και ο συνάδελφος ΧΡΥΣΑΓΗΣ με αμοιβή 5.856 € μειωμένη βάσει του πλαφόν που έβαλε ο νέος νόμος.

2.- Ο συνάδελφος ΠΑΝΤΙΔΟΣ, προσληφθείς το 2005 μηχανικός στο βαθμό με αποδοχές περίπου 2.500€ και κάτοχος μέχρι σήμερα ΑΚΑΒ Υπαρχιμηχανικού, πήρε και ΑΚΑΒ στο βαθμό του Αρχιμηχανικού τοποθετούμενος στον νευραλγικό χώρο του ΚΕΠ με αμοιβή πλέον των 3.400€.

3.- Η συναδέλφισσα μηχανικός ΖΑΧΑΡΑ πήρε ΑΚΑΒ Υπαρχιμηχανικού. Ο συνάδελφος μηχανικός ΚΟΝΤΟΠΟΔΗΣ, κάτοχος ΑΚΑΒ Υπαρχιμηχανικού πήρε και ΑΚΑΒ Αρχιμηχανικού.

4.- Ο συνάδελφος Επιθεωρητής μηχανικός ΤΕ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, γραμματέας του Σωματείου Τεχνολόγων πήρε ΑΚΑΒ Αρχιμηχανικού με αμοιβή πλέον των 3.300€.

5.- Οι συνάδελφοι Σταθμάρχες Επιθεωρητές ΑΛΜΠΑΝΗΣ και ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ πήραν ΑΚΑΒ στο βαθμό του Αρχιεπιθεωρητή. Ομοίως και ο Σταθμάρχης Επιθεωρητής ΛΑΓΟΣ, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ. Το συγκεκριμένο ΑΚΑΒ προβλέπει αύξηση τουλάχιστον 500€.

Σε μια περίοδο που το εισόδημα των σιδηροδρομικών έχει υποστεί αφαίμαξη 30% το χρόνο, είναι τουλάχιστον προκλητικό να δίνονται τέτοιες έμμεσες αυξήσεις και ειδικά σε συνδικαλιστικά στελέχη. Σας καλώ να εξαντλήσετε τις δυνατότητες σας ώστε να ακυρωθούν τέτοιες πράξεις που προσβάλλουν το περί δικαίου αίσθημα των σιδηροδρομικών.


ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου